Gedragsbegeleiding

Komt dit u bekend voor: ‘Hij is ook hartstikke lief hoor, en als hij maar niet…’?

Voor alle gedrag van uw hond wat u als probleem ervaart, kunt u bij mij terecht.

Zoals: ongehoorzaamheid; uitvallen naar honden, fietsers of joggers; jagen; blaffen naar visite of voorbijgangers; agressie naar gezinsleden; onzindelijkheid; niet alleen kunnen zijn; angstig/agressief gedrag etc Meestal is het normaal hondengedrag, maar soms behoorlijk ongewenst.

Waarom doet hij dat? Wat is eraan te doen?

In uw eigen omgeving observeer ik uw hond én u (en uw gezin), neem ik met u het probleem door, bekijk en bespreek ik het probleemgedrag: Waarom doet hij wat hij doet? Wat heeft uw hond nodig, wat werkt voor hem, ú en uw gezin, wat is haalbaar in jullie situatie? Het uitgangspunt is dat iedere hond, iedere eigenaar en iedere situatie uniek is.

Voor alles ben ik eerlijk naar uw hond en u. Geen loze beloftes, of gouden bergen, kan hem niet over water leren lopen. U krijgt dus een goed inzicht, realistische prognose, werkbare adviezen en praktische handvatten. Dé ingrediënten die nodig zijn voor een langdurig goed resultaat.

Vaak volstaat één lang consult. Indien noodzakelijk of gewenst volgen hierna nog enkele afspraken om u verder te begeleiden.

Natuurlijk wordt alles ook helder voor u op papier gezet, en kunt u voor vragen of hulp altijd bij me terecht.

Baby op komst
U bent zwanger en wil uw hond zo goed mogelijk voorbereiden op het kindje. Mensen geven vaak goedbedoelde adviezen of maken zich zorgen, zijn die zorgen terecht? En kloppen die adviezen?
Hoe kunt u inschatten of uw hond veilig wordt voor uw kindje? Hoe pakt u dat straks aan?

Hond en kind
Misschien vraagt u zich af of en wat de kinderen wel en niet met de hond kunnen en mogen doen. Natuurlijk is hier veel over te vinden op internet, maar deze adviezen zijn algemeen, hoe weet u nu wat voor úw hond het beste is? En, wat bij úw kinderen kan? Herkent u de signalen van uw hond?
Ook hiervoor kunt u bij me terecht.

Algemeen advies
U wilt gewoon wat meer inzicht in uw hond. Problemen zijn er gelukkig nog niet, maar meer begrip en inzicht kunnen nét die kers op de taart geven. Ik kan een analyse maken van uw hond, zijn verlanglijstje, en van zijn relatie met u. Welke activiteiten zijn geschikt voor uw hond? Wat zijn aandachtspuntjes? Hoe kunt u nog meer genieten samen? Wat is de ‘gebruiksaanwijzing’ van uw hond?

Of wilt u er een hond bij? Welke keuze zou uw hond maken? Reu, teef, pup, volwassen en welk ras of type? Ook daarbij kan ik u helpen.

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak

Lees verder: Mijn visie

Zie ook: Algemene voorwaarden PDF