Gedragstherapie / kynologisch gedragstherapeut

‘Hij is écht ontzettend lief hoor, als hij maar niet ….’

‘Hij kan ook heel lief zijn, maar inmiddels hebben we al zoveel geprobeerd.’

’Gék worden we ervan; de een zegt dat castratie gaat helpen en de ander zegt juist van niet …’

Wellicht herkent u zich in één van bovenstaande uitspraken?

Denk aan problemen als overmatig blaffen, uitvallen aan de lijn, bezitsagressie, niet alleen thuis kunnen zijn, bijtgedrag, ongewenst gedrag naar de kinderen, angstig gedrag, dominant gedrag, problemen tussen uw honden onderling etc.

Dit alles kan behoorlijk stressvol zijn voor u en uw hond en soms zelfs een zware wissel trekken op het hele gezin. Bij al dit soort vragen en problemen wil ik u graag helpen!

 

Werkwijze gedragstherapie

Voor het consult kom ik bij u aan huis. Van te voren heeft u een vragenlijst ontvangen en vraag ik u als dit (veilig) mogelijk is om filmpjes van het gedrag van de hond toe te sturen, zodat ik een goed en breed beeld van uw hond kan krijgen.

Ik neem uitgebreid de tijd voor u en uw hond zodat ik goed kan inventariseren en analyseren en vervolgens heldere, bij u en uw hond passende én werkbare adviezen kan geven. Mijn adviezen zijn altijd maatwerk. Geen hond, geen eigenaar en geen leefomgeving is hetzelfde, het betreft dus géén standaard oplossing. We gaan hier ook direct mee aan de slag.

Woorden én daden.

Uit de praktijk blijkt dat een dergelijk consult – wat tussen de 1,5 en 2,5 uur duurt – u direct enorme inzichten verschaft en handvatten biedt om het gedrag van uw hond afdoende tot goed om te buigen of te managen. Soms is het noodzaak om nog 1 of 2 korte vervolgafspraken te plannen. Wanneer deze aanvullende begeleiding nodig is, hoort u dat ook gelijk van mij. Géén onverwachte kosten. Uiterlijk de volgende dag ontvangt u van mij deze analyse en adviezen via de mail. U krijgt ook een heldere prognose: hoe lang gaat alles duren? Is dit probleem écht op te lossen? Wat gaat het van u vergen?

Soms is gedragsmedicatie een noodzakelijk onderdeel van de therapie, wanneer het welzijn van de hond te veel in het geding is. Dit gebeurt altijd in overleg met, en via de dierenarts. Ook m.b.t mogelijke medische oorzaken of castratie-advies, ik werk met vele dierenartsen samen. En ook vaak op doorverwijzing van hen.

In de maand na het consult houden we contact via mail of app over de voortgang, maar u kunt altijd tussentijds met vragen terecht. .

 

Misschien heeft u weleens gezien hoe hondentrainers of ‘fluisteraars’ een lastige hond in heel korte tijd kunnen ‘fixen’? 

Zo werk ik dus niet (meer)Toch … begrijp ik heel goed dat men soms zo radeloos is, dat men zich hiertoe wendt. Maar er is een reden dat ik niet – meer – op die manier wil werken. Zo’n aanpak lijkt een snel einde aan de ellende, maar … het enige wat er gebeurt, is dat de hond – tijdelijk – uit angst zijn gedrag niet meer durft te uiten. Op de lange termijn werkt zo’n aanpak vaak averechts en/of komen er zelfs andere problemen voor in de plaats, de oorzaken zijn immers niet verdwenen. 
 

KOSTEN: 

CONSULT Een dergelijk consult kost € 180,- (€ 148,75 excl. BTW).(inclusief orienterend gesprek/mail vooraf, vragenlijst vooraf, filmpjes ingeleverd en geanalyseerd, besproken adviezen en een maand opvolging via mail of app)

Heeft u een huisdierenverzekering? Dan is de kans groot dat het consult wordt vergoed (ik ben aangesloten bij de NVGH). 

AANVULLENDE BEGELEIDING: afhankelijk van het probleem kunnen er nog 1 of 2 opvolgsessies nodig zijn.
Deze zijn € 70,- per sessie. (incl. BTW)

Reiskosten: voor consulten verder dan 15 km vraag ik reiskostenvergoeding (€ 0,23 p km)

Gedragsbegeleiding is er voor alle soorten en maten honden, ras of rasloos; van Labradoodle, Duitse Herder, Stabij, Berner Sennenhond, Husky, Teckel en Chihuahua tot buitenlandse herplaatser.

 

LET OP! Helaas mag iedereen zich kynologisch gedragstherapeut en trainer noemen. Het inschakelen van een ongekwalificeerde ‘deskundige’ kan onnodig gevaar en leed veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom ik ook ben aangesloten bij de beroepsvereniging, NVGH de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden: https://nvgh.nl/

Zie verder:
VISIE
WIE IS

Reacties zijn gesloten.