Keuze hond

Wij willen een hond…

Welke hond past bij ons?

Dát vragen heel veel mensen zich af.
En, wordt het een pup of een herplaatser?
Er zijn zoveel rassen, en leuke kruisingen, dat het lastig kiezen is.
Wilt u een allemansvriend of juist een heel baasgerichte?
Eentje om veel en fanatiek mee te sporten of juist een minder eisende?
Moet hij mee naar uw werk of het restaurant kunnen of juist thuis het huis bewaken?
Hoe staat het met de kind- en hondvriendelijkheid en de jachtdrift?
Hoe moet je rasbeschrijvingen interpreteren? Wat houdt ‘gereserveerd’ bij dat ras in de praktijk in? En hoe pakt ‘zelfstandig’ of ‘dominant’ uit?
Bestaan anti-allergene honden echt?
Er is ontzettend veel informatie voor handen, via internet, boeken, fokkers, kennissen. Je krijgt van iedereen andere info of juist veel van hetzelfde. Liefhebbers van bepaalde rassen, zijn, hoe gek het ook klinkt, niet altijd de meest handige informatiebron. Door mijn ervaring én het schrijven van vele rassenvergelijkingen heb ik geleerd net wat objectiever en anders naar rassen te kijken.

Samen met uw wensen komen we uit bij het voor u meest geschikte ras of type.

Welke pup?

Misschien ziet u het ook: binnen hetzelfde ras bestaan er toch heel verschillende honden. Ik kan met u zoeken naar de meest geschikte fokker (heeft u weleens van werk- en showlijnen gehoord?) want niet alleen de ouderdieren maar ook de omstandigheden bij de fokker kunnen nogal een verschil maken. Hoe herkent u een goede fokker?

Hoe zit dat met erfelijke aandoeningen of schadelijke raskenmerken? Wel of geen stamboom?

Ik kan u zelfs helpen bij – in samenspraak met de fokker – welke pup in het nest voor u de beste keuze zou zijn. Karaktereigenschappen zoals impulsiviteit, felheid, gevoeligheid en zelfs de aanleg tot kindvriendelijkheid zijn allemaal ingrediënten die al in een pup in meer of mindere mate aanwezig zijn. Hierdoor is het ene pupje beter op zijn plek bij jullie dan het andere. De juiste match maakt net het verschil.

Meer weten?

Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak!