Keuze hond

Wij willen een hond…
 

Welke hond past bij ons?

Dát vragen heel veel mensen zich af.
Allereerst: wordt het een pup of een herplaatser?
Rashond of juist rasloos? Wel of geen stamboom?
Er zijn zoveel verschillende rassen en kruisingen dat het lastig kiezen is.
Groot, klein, breed, lang, langharig, kortharig, langsnuitig, kortsnuitig.
Voor ieder wat wils.
Ook qua karakter en behoeften zit er ongelofelijk veel verschil tussen honden.
Want: Wilt u een allemansvriend of juist een heel baasgerichte hond?
Eentje om veel en fanatiek mee te sporten of juist een minder veeleisende?
Moet hij mee naar het werk of restaurant kunnen of juist uw huis bewaken?
Hoe staat het met de kind- en hondvriendelijkheid en de jachtdrift?
Bestaan anti-allergene honden echt?
Hoe zijn rasbeschrijvingen te interpreteren: wat houdt bijvoorbeeld ‘gereserveerd’ in de praktijk in? En hoe pakt ‘zelfstandig’, ‘moedig’ of ‘dominant’ uit?

Tegelijkertijd is ook gezondheid van de hond een belangrijk item. Het ene ras is helaas meer behept met erfelijke aandoeningen dan het andere, en het ene ras wordt ook ouder dan het andere. Ook bij stamboomloze honden en kruisingen is kennis vooraf van ziekten essentieel. Zo kunt u gericht vragen stellen aan de fokker en weet u of de fokker zorgvuldig heeft gefokt.

Er is ontzettend veel informatie te vinden op internet, in boeken, via fokkers of kennissen. Maar … van iedereen krijgt u andere info!
Liefhebbers van bepaalde rassen zijn, hoe gek het ook klinkt, niet altijd de meest objectieve informatiebron. Door mijn ervaring én het schrijven van vele rasportretten en rassenvergelijkingen voor diverse hondenmagazines kan ik net wat objectiever en anders naar rassen kijken.
Door uw wensen te combineren met mijn rassenkennis komen we samen uit bij het voor u, en uw gezin, meest geschikte ras of type.

En dan: welke fokker? Welke pup?

Binnen hetzelfde ras bestaan er toch heel verschillende types en karakters. Ik kan met u zoeken naar de meest geschikte fokker (heeft u weleens van werk- en showlijnen gehoord?) want niet alleen de ouderdieren maar ook de omstandigheden bij de fokker kunnen nogal een verschil maken op hoe de persoonlijkheid van de hond uitpakt.
Weet u hoe u een goede van een foute fokker kan herkennen? Broodfokkers en handelaren zijn tegenwoordig enorm handig in het om de tuin leiden van potentiële kopers.

Ik kan u zelfs – in samenspraak met de fokker – helpen bij de keuze van de voor u meest geschikte pup uit het nest. Karaktereigenschappen zoals impulsiviteit, felheid, gevoeligheid en zelfs de aanleg tot kindvriendelijkheid zijn allemaal ingrediënten die al in een pup in meer of mindere mate aanwezig zijn. Hierdoor is het ene pupje beter op zijn plek bij jullie dan het andere. Het juiste puppy maakt net het verschil.

Zoekt u hulp bij deze lastige keuze – en de aanschaf?
Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Reacties zijn gesloten.