Wie ben ik?

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Hanneke, gedragstherapeut voor honden en hondeneigenarencoach. Hondengedrag is mijn ‘ding’!

Door ruim 25 professionele honden-jaren ervaren geworden, heb ik een passie ontwikkeld voor hondengedrag. Vanuit het kijken naar honden, en hun mensen, heb ik leren analyseren en interpreteren en… ik ben nooit uitgeleerd.

Als kind was ik al dierengek, we hadden echter geen honden thuis, dus ik liet de hond van de buren uit zo vaak als maar kon. Pas in 1989, tijdens mijn studententijd, kwam mijn eerste hond toevallig op mijn pad: Ross, de Bobtail. Al snel volgde de ‘lastige’ Alaska Malamute Chinook. Door haar werd ik professional in hondenland.

De volgende opleidingen (certificaat of diploma) heb ik genoten:
1991 instructeursopleidingen bij Martin Gaus Lelystad
2001-2002 Kynologisch Gedragstherapeut bij Dogvision (van Hall)
2007 Gedragstester/-beoordelaar (Planta/Kynotrain-Beekman)

De volgende werkzaamheden heb ik verricht:

1992 eigenaar MG hondenschool ECHO Zoetermeer (tm 2002, 10 jaar).
Vanaf 2002 Kynologisch gedragstherapeut (aangesloten bij – voorheen – Alpha)
Sinds 2005 docent en examinator voor de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie in Lelystad.
Van 2007 tot eind 2016 was ik tevens hoofdredacteur van het tijdschrift Hondenmanieren (hét hondentijdschrift met een visie).
Inmiddels heb ik zo’n 4000 hondeneigenaren en hun hond succesvol mogen begeleiden.
Hondengedrag is mijn werk én passie!

Iedere dag leer ik nog bij over mens en dier.
Heel bewust via boeken, seminars etc (kennis moet je immers up to date houden) maar ook via dieren die spontaan op mijn pad kwamen, zoals bijvoorbeeld kippen. Juist zij leerden mij verwonderen en met andere ogen kijken. (Hebt u enig idee hoe bijzonder het familieleven van de kip is?!). Ook is het mijn hobby om honden en hun gedrag te fotograferen. U kunt me tegenkomen op bijvoorbeeld het hondenstrand van Bussloo, of op hondenevenementen.
Inmiddels probeer ik zo min mogelijk door een bepaalde bril naar gedrag te kijken, en zoveel mogelijk objectief te zien en te interpreteren.

Mijn eigen honden zijn ook nog dagelijks mijn leermeester! Met hen heb ik getraind, geshowd en gefokt en vooral met en van hen genoten. Voor diverse rasverenigingen en -fokkers ben ik nog steeds actief, o.a. als gedragstester en puppytester.

LET OP!
Veel mensen noemen zich gedragstherapeut of gedragsdeskundige zonder dat zij hiertoe enige erkende opleiding hebben genoten. Ondeskundige behandeling van uw hond door een ongekwalificeerde ‘deskundige’ kan onherstelbare schade veroorzaken.

Verzeker u ervan dat u met een echte deskundige en gecertificeerde therapeut te maken heeft. Erkende opleidingen zijn Dogvision (vroeger van Hall Larenstein) en de Martin Gaus Academie. Ik heb mijn opleiding bij Dogvision/van Hall genoten en ben docent en examinator bij de Martin Gaus Academie.

Lees verder: Mijn visie