Puppycoach

U wilt toch ook de beste start voor uw pup?

Daar is ie dan! De kleine hummel die vanaf nu volledig afhankelijk van u is.

U heeft gehoord dat u goed moet opvoeden, consequent moet zijn en goed moet socialiseren. Maar wat is eigenlijk goed socialiseren? En welke opvoeding heeft uw pup nodig? De een zegt: ‘Wees een roedelleider en pak hem goed aan, zodat ie weet wie de baas is’, en de ander zegt: ‘Baas zijn is achterhaald, u mag echt niet straffen maar belonen!’. Wie heeft er nu gelijk?
Geen pup is hetzelfde! En geen mens en situatie is hetzelfde. Daarom ga ik niet uit van een bepaalde trainingsmethode of visie, maar kijk ik wat het beste bij de hond en u past. Honden zijn geen wolven, maar ook geen mensjes. Iedere hond is uniek en iedere eigenaar ook. Dát is mijn uitgangspunt. Wacht niet te lang met vragen van deskundig advies en begeleiding. Immers, in die eerste weken dat de pup in huis is, legt u de basis voor later.

Mijn aanpak is pragmatisch en down to earth:

We gaan samen aan de slag: bij u thuis, op een tijdstip dat u uitkomt, observeer ik uw pup, bekijk ik zijn wensenlijstje én die van u, nemen we direct de meest noodzakelijke dingen door, en na dit eerste huisbezoek krijgt u een personaliseerde ‘handleiding’ voor uw pup. Deze is afgestemd op uw pup – zijn specifieke karakter (dus niet alleen het ras/type) -, u (uw gezin) en uw leefomgeving en direct voorzien van praktische adviezen.

In de komende sessies leert u kijken door de ogen van uw hond, leert u begrijpen wat voor hém belangrijk is in het leven, en hoe u zijn gedrag dusdanig kunt sturen zodat zijn belangen niet haaks op die van u komen staan. Het doel? Een hond die blij en gelukkig is én een eigenaar die dat ook is.

We gaan samen aan de slag: binnen, buiten… Gewoon daar waar het leven van uw pup zich afspeelt. Alle zaken die met het opvoeden en begrijpen van een pup te maken hebben komen aan bod: opvoeding, de beginselen van gehoorzaamheid aanleren – hoe leert een hond eigenlijk? -, zindelijk maken, bijtgedrag, aan de lijn lopen, omgaan met mensen, kinderen, andere honden, voeding en praktische huis-tuin-en-keukenzaken etc etc.

Zo leert u expert worden van uw eigen pup!

Wacht niet met contact opnemen. Een goed begin is echt het halve werk.

Puppycoaching is er voor iedere hond, van Chihuahua tot Duitse Dog, van ras tot rasloos.